1 årsdag og rygg-update

Mens resten av Norge markera 75årsdag for krigen, markera eg 1 årsdag for skolioseoperasjonen.

I dag, 9.april 2015, e det 1 heilt år sida eg blei trilla inn til operasjon.

Det e så lett å tenke negativt når du står midt oppi en situasjon og det har vært mange dårlige daga der det har føltes som om verden va i mot meg. Men når eg ser tilbake på det siste året så ser eg kor langt eg har komt og kor masse eg har vært igjennom, sjøl om det fortsatt e tøft.

Dei sterkaste minnene e fra sjukehuset.
Eg huska altfor godt den ekle følelsen eg hadde då eg blei trilla gjennom sjukehusgangane og inn på operasjonssalen. Eg huska kor forvirra eg va då eg våkna opp, 7 tima seinare, på et heilt anna rom enn eg sovna på, og å våkne opp med masse nåle og slanga over alt og heilt opphovna i ansiktet. Eg huska første gang eg sto, første skrittet eg tok, første heile kjeksen eg klarte å spise. Masse rare minne som man ikkje heilt skjønna uten at man har opplevd det sjøl.

Eg huska og veldig godt bilturen heim. Eg va så redd i kver sving, og eg holdt meg fast i bilsetet for å få minst mulig bevegelse i ryggen. Eg huska det første besøket eg fikk når eg hadde komt heim og første gang eg va på "besøk" i klassa mi igjen. Og etter dinna påska kan eg sei at eg huska første gang eg sto på ski etter operasjonen.Eg har sagt det før, men eg seie det igjen:
Eg e så stolt av arret mitt!


Idag ser ryggen min sånn ut:


Som dokke ser har arret blitt masse lysare enn det va. Eg håpe bare ikkje at det blir heilt usynlig :D

#scoliose #skoliose #scoliosis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits